Orifame
Kissamme
Pentuja
Asennus- ja käyttöohjeet
Kuulumisia
In Memoriam
Kissarunot
Ota yhteyttä

Etusivu 


Kuinka kaikki alkoi

Ensimmäinen kissani, Valinorin Melian (s. 15.04.1993-16.8.2005) sai minut innostumaan näyttelytoiminnasta. Tehokas Mellu kaipasi lajitoveria, joten vajaa vuosi myöhemmin tulevaan Orifamelaan muutti Taimi, IC Gurun Bella.

Kasvatus kiinnosti jo todenteolla. Orifame-kasvattajanimi sai FIFe:n hyväksynnän 1994.

Hankin vielä "miehen taloon". Pieni varakalifi Arhantin Simsed astui suuriksi suunniteltuihin saappaisiin. Ja täytti ne mitä parhaimmalla tavalla!

Ensimmäinen Orifame-pentue syntyi 26.10.1995 IC Gurun Bellalle (OSH n 25) ja CH Arhantin Simsedille (SIA e 21).

Tästä Cosa Nostra -pentueesta kotiin äidin ja isän aikamiespojaksi jäi EP Orifame Corleone, "Keijo" (OSH b 25). Kun Keijo aloitti näyttelyuransa nipulla kategoriavoittoja, ostajia ilmoittautui useita. Vaan meidän Keke ei ollut kaupan.

Sen jälkeen paluuta ei ole ollut. Harrastus on vienyt naista kuin litran kippoa. Milloin ympäri Suomea, milloin pitkin maailmaa.

Tavoitteet, periaatteet

Tavoitteenani on kasvattaa standardin mukaisia terveitä, sosiaalisia ja hyväluonteisia itämaisia ja siamilaisia lemmikeiksi, kasvatukseen ja näyttelyihin.

Kasvatan pienimuotoisesti tarkasti harkituilla yhdistelmillä.

Teen yhteistyötä muiden kasvattajien kanssa, päivitän jatkuvasti tietojani rodusta, terveydellisistä seikoista ja näyttelytoiminnasta. Eläinten terveydenhuollon pitkänlinjan ammattilaisena terveydelliset näkökohdat ovat lähellä sydäntäni.

Orifame kissat testataan säännöllisesti ja madotetaan 2-3 kertaa vuodessa. Emoilla ja pentueilla on oma madotusohjelmansa. Rokotukset annetaan suositusten mukaisesti. 

Pidän pysyvää ja hyvää kotia näyttelyuran luomista tärkeämpänä. Toki kasvattajaa ilahduttaa nähdä kasvattinsa näyttelyissä tai osana suunnitelmallista kasvatuskäyttöä.

Pyrin valitsemaan "sopivan kissan sopivalle ihmiselle/perheelle".

Suunnitellessasi Orifame-pennun hankintaa, olethan valmis vastamaan kysymyksiini! Mutta toivon sinun esittävän niitä myös. Tyhmiä kysymyksiä ei ole!

Yhteistyöni pennunomistajan kanssa ei pääty , "perävalojen häviämiseen". Kaikki yhteydenotot ovat aina tervetulleita, suorastaan kaivattuja!

Kuvia meiltä!